sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Raakakakku


Kokeilin tehdä mustikkaista raakakakkua, ja hyväähän siitä tuli. Tuhti kakku sopii hyvin kahvin kera ja välipalaksi.

Raakakakku

Pohja
280 g pekaanipähkinöitä
18 kuivattua taatelia
ripaus sormisuolaa

Täyte
300 g cashewpähkinöitä
200 g pakastemustikoita
1 1/2 dl kookosöljyä
1 dl juoksevaa hunajaa
3 rkl sitruunamehua

tuoreita mustikoita koristeluun

Laita cashewpähkinät kylmään veteen likoamaan vähintään tunniksi jääkaappiin. Tee sitten kakkupohja. Laita pekaanipähkinät, taatelit ja suola tehosekoittimeen (esim. Vitamix, jossa tehokkaat leikkuuterät). Sekoita tasaiseksi ja painele seos kakkuvuokaan tai korkeareunaiseen astiaan, joka on halkaisijaltaan noin 20-22 cm.

Tee seuraavaksi täyte. Valuta cashewpähkinät. Sulata kookosöljy. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää täyte kakkupohjan päälle ja laita pakastimeen vähintään tunniksi. Lisää pinnalle tuoreita mustikoita juuri ennen tarjoilua.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti