keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Ohrakasvispaistos


Ohrakasvispaistos kuuluu ehdottomasti suosikkikasvisruokiini. Se on kaiken lisäksi nopea valmistaa ja hyvää myös eväsruoaksi lapsille. Usein leivon rouhesämpylöitä lisukkeeksi. Tämänkin ohjeen löysin Pirkasta, mutta jälleen kerran hiukan sovelsin sitä.

Ohrakasvispaistos

3-4 punajuurta
3-4 porkkanaa
rypsiöljyä

kesäkurpitsa
papuja (jos vaan kotimaisia vielä löytyy - voi toki jättää poiskin)

Kuori ja lohko punajuuret ja porkkanat. Lorauta öljyä uunivuokaan ja laita juurekset vuokaan. Paista niitä 15 minuuttia 200 asteessa. Ota vuoka uunista ja lisää kesäkurpitsapalaset ja pavut pinnalle. Laita päällimmäiseksi yrttiseos.


Yrttiseos

2 valkosipulin kynttä
1 dl lehtipersiljaa
1/2 dl timjamia
1/2 dl ruohosipulia
1 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
ripaus sokeria
suolaa
mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään ja lisää kasvisten päälle. Jatka vielä paistamista 15 minuuttia.




Ohralisäke

2 dl rikottuja ohrasuurimoita
kasvisfondia
rypsiöljyä
1,5 l vettä

Laita kattilan pohjalle vähän rypsiöljyä ja kasvisfondia. Lisää ohrasuurimot ja kaada keitetty vesi päälle. Kiehauta ja anna sitten kiehua hiljalleen 20 minuuttia miedolla lämmöllä.

Sekoita keitetyt ohrasuurimot uunissa kypsentyneiden kasvisten joukkoon. Ripottele pinnalle vielä lehtipersiljaa ja voilá - ruoka on valmis.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti