maanantai 15. lokakuuta 2018

Vuohenjuustolohi



Tämän ohjeen löysin Pirkasta. Lohen, tomaatin, erilaisten yrttien sekä vuohenjuuston yhdistelmä vaikutti mainiolta, joten eikun kokeilemaan. Hyväähän siitä tuli. Tosin hitusen jälleen sovelsin ohjetta ja muuttelin aineksia sopimaan paremmin omaan makuuni.

Vuohenjuustolohi

400-500 g luomulohta
yrttisuolaa
sitruunapippuria
rypsiöljyä

Lorauta vuokaan öljyä ja aseta lohi nahkapuoli alaspäin. Vedä viillot pintaan. Mausta yrttisuolalla ja sitruunapippurilla. Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Lisää pinnalle tomaatti-yrttiseos sekä vuohenjuustot. Jatka sitten paistamista 10 minuuttia.

Tomaatti-yrttiseos

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 tomaattia
1-2 rkl öljyä
tuoretta timjamia
basilikaa
lehtipersiljaa
mustapippuria
suolaa



Kuullota silputtua sipulia ja lisää muuta ainekset joukkoon. Lisää seos esipaistetun lohen päälle. Asettele vuohenjuustoviipaleet päällimmäiseksi ja paista vielä 10 minuuttia.



Tarjoile salaatin ja timjamiperunoiden kera.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti