keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Juusto-kasvispiirakka


Huh, huh tätä herkkujen määrää. Aamucappucinokin saa seuraksi tortun ja pipareita 💛. Onneksi joulu on kerran vuodessa vaan.

Tykkään jouluherkuista ja -ruuista, mutta näin tapaninpäivän iltana alkaa kummasti tehdä mieli salaattia ja muita makuja. Joulupäivänäkin kävin reippailemassa kolme kertaa, kun tuntui siltä, että tuli popsittua kaikkia herkkuja aivan liikaa. Kaikkea kun ottaa vähän, niin annoksesta tulee silti yllättävän iso. Ja kun vielä jälkkäriksi ja välipaloiksi mutustelee torttuja, taatelikakkua, stollenia ja suklaata, niin siinä riittääkin sitten ensi vuodeksi töitä ja kuntoiltavaa. 😅 Jouluna on kuitenkin lupa herkutella. Vaa'alla en ole edes uskaltanut käydä.

Tapaninpäivän illaksi piti kuitenkin kokkailla jotakin aivan muuta, joten tein hedelmäisen salaatin ja sen seuraksi juusto-kasvispiirakan, joka maistuikin vallan mainiolta 😋.


Juusto-kasvispiirakka

Pohja

2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1 dl kylmää vettä
1 dl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa

Sekoita ainekset ja painele taikina piirakkavuokaan ja sen reunoille. Pistele haarukalla reikiä taikinaan. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Paista sitten 10 minuuttia 200 asteessa. Tee sillä välin täyte.


Täyte

150 g baby pinaattia
rypsiöljyä
rasiallinen helmi- tai kirsikkatomaatteja
1/2 prk eli noin 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
rasia salaattijuustopalasia oliiveilla
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1/2 pkt eli noin 80 g fetajuustoa kuutioina
1 prk eli noin 100 g kantarelleja
yrttisuolaa
mustapippuria

Paista pinaattia öljyssä ja lisää sitten muut ainekset joukkoon. Sekoita ja kaada ne esipaistetun piirakkapohja päälle.


3 munaa
3 rkl ranskankermaa
1 rkl vettä

Vispaa munat, vesi ja ranskankerma. Kaada seos täytteiden päälle. Paista piirakkaa vielä 25 minuuttia 200 asteessa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti