sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Mallorca - yksi suosikkilomakohteistani


Viime kesänä ihastuin Mallorcaan, ja sinne suuntasimme jälleen tänäkin kesänä. Tässä parhaat palat viikon lomalta. Voisin kyllä viettää saarella pidemmänkin aikaa. Saari on sen verran suuri, että nähtävää on paljon, mutta sen verran pieni, että välimatkat ovat kohtuullisia erilaisille päiväretkille. Ehkä sitten joskus...

Huoneistohotelli Posidonia


Tällä kertaa halusimme pois turistihälinästä ja vuokrasimme huoneiston upouudesta huoneistohotellista Posidoniasta rauhallisesta Colonia Sant Jordista, joka on kuulemma sveitsiläisten suosiossa poislukien heinä-elokuut, jolloin paikka täyttyy kaiken maalaisista turisteista. Saksalla siis pärjää hyvin. Meillä oli ylimmässä kerroksessa kahden makuuhuoneen huoneisto, joka oli kauniisti siustettu, siisti ja erittäin hyvin varusteltu. Tänne voisi tulla uudelleen.





Aivan vieressä oli leipomo ja kahvila, josta sai aamiaista, jos ei halunnut itse kokkailla. Samoin vieressä oli pari pientä myymälää, josta löytyi koruja, vaatteita, laukkuja ja kaikkea muuta tarpeellista rantalomalle. Spar oli noin kilometrin päästä, josta pääosin haimme vihannekset ja tuoremehut.

Es Trenc

Es Trencin hiekkaranta lienee yksi saaren parhaista. Se on lyhyen kävelymatkan päässä hotellistamme. Joka aamu juoksimme rannalla ja iltapäivästä retkiemme jälkeen suuntasimme sinne uimaan. Tämän maiseman ja rannan kun saisi tänne koti-Suomeenkin.




Valldemossa

Valldemossassa piipahdimme loman aikana parikin kertaa. Kylä on kaunis, idyllinen ja sen tunnelma jotenkin kiehtoo, vaikka se vetääkin puoleensa paljon turisteja. Ajelimme tuohon pieneen vuoristokylään aamukahville Cafe Gran Cappucinoon, jota voin suositella. Oli kiva kierrellä kapeilla kujilla ja puutarhassa. Kylässä on myös paljon pieniä kivoja putiikkeja, jossa shoppailla. 😀












Soller

Solleriin saavuimme sopivasti lounasaikaan ja löysimme sattumalta todella kivan Re Organic -vegeravintolan, jonka yhteydessä oli myös myymälä. Tällaisia paikkoja kun vaan olisi enemmänkin.




Ruoka oli herkullista, ja samalla tuli shoppailtua ympäristöystävällisiä tuotteita matkaan.




Soller on idyllinen kylä, mutta auringon paahde ajoi meidät aika sukkelaan Port d' Solleriin meren ääreen ja uimaan.



Puerto de Cala Figuera, Portocolom ja Porto Christo

Mallorcan itärannikko on täynnä toinen toistaan ihanampia kalastajakyliä ja upeita uimapaikkoja.














Port d' Pollenca ja Alcudia

Port 'd Pollencassa aloitimme päivän jälleen Cafe Gran Cappucinossa, johon ihastuimme jo viime vuonna. Kylässä kierreltyämme ajelimme uimaan S'Ilotiin ja sitten Alcudian vanhaan kaupunkiin lounaalle.














Palma

Palmassa olisi nähtävää vaikka kuinka, mutta paahteisella säällä kiertelen mieluummin pienempia rannikkokohteita. Jätimme Palman tällä kertaa loman viimeisellä päivälle, koska illalla oli paluulento, joten logistisesti oli järkevä kierrellä kaupunkia ja ajella sieltä siten suoraan lentokentälle.

Päivä alkoi jälleen cappucinolla ja löysimme sivukuljalta kivan pienen kahvilan, joka lupasi hyvää kahvia. Kahvi oli sen verran hyvää, että joimmekin sitä sitten pari kupillista.







Yhden viikon aikana siis ehtii näkemään yllättävän paljon. Mutta paljon jäi vielä näkemättä ja kokematta. Seuraavaan kertaan siis.


Bye bye Mallorca ja toivon mukaan näemme pian uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti