lauantai 3. elokuuta 2019

Bristolissa vierailulla


Tänä kesänä olemme reissanneet todella paljon. Ensin Manner-Espanjassa ja Portugalissa, sitten Malloracalla ja nyt Britteihin. Eli tällä kertaa tein tyttäreni kanssa kolmen päivän vierailun Bristoliin, josta tulee hänen uusi kotikaupunkinsa seuraavaksi vuodeksi. Hän aloittaa opiskelut West Englandin yliopistossa syyskuussa, joten oli kiva käydä edeltä käsin hiukan tutustumassa kaupunkiin, kampukseen ja ympäristöön.


Lontoo oli vain välietappi tällä reissulla, mutta ehdimme kuitenkin viilettää Hyde Parkin läpi ja ihastella italialaista puutarhaa ennen kuin loikkasimme Bristolin junaan.




Kiva olisi ollut jäädä Lontooseenkin, mutta siellähän vasta helmikuussa piipahdimme, joten nyt vaan uutta kohti. Paddingtonin asemalla ostimme junaliput, ja 1 h 40 minuutin päästä olimme perillä Bristolissa.



Majoituimme Radisson Blu -hotelliin, joka on ihan keskustassa, mutta premiumhuoneesta huolimatta emme olleet ihan tyytyväisiä tällä kertaa. Ensi kerralla majoitumme läheiseen Royal Marriott-hotelliin, jossa kävimme jo valmiiksi katsastamassa huoneen seuraavaa reissua varten, kun syyskuussa tulemme Bristoliin uudelleen.

Ensi töiksemme vierailimme tulevassa "kodissa" eli ihan keskustassa sijaitsevassa, modernissa opiskelijatalossa, josta on nyt sitten studio varattuna. Tänne on tyttären kiva muuttaa. Kävimme myös paikallisessa Ikeassa hakemassa peitot, tyynyt ja muuta käytännöllistä valmiiksi, jotta asunnossa pääsee alkuun.


Sitten tutustuimme lähiympäristöön ja talon takana sijaitsevaan puistoon, jossa on Cabot Tower ja näköalatasanne.


Sitten tutustuimme Park Streetiin, jossa oli kivoja kahviloita ja putiikkeja. Keskustan suunnasta löysimme suosikkipizzeriamme Franco Mancan, jossa ehdimme käydä parikin kertaa syömässä.





Seuraavana päivänä aloitimme kierroksemme yliopiston kampukselta. Alue on moderni ja ihmiset ystävällisesti neuvoivat meitä paikasta toiseen. Tältä näyttää siis UWEn kampus.


Kun saimme ns. pakolliset asiat hoidettua, lähdimme tutustumaan ympäristöön.



Keskustakierroksen lisäksi päätimme reippailla ikoniselle Suspension Bridgelle, josta on upeat näkymät.




Sillan jälkeen kiertelimme vielä vilkkaalla ja viihtyisällä satama-alueella ennen maukasta pizzaa. Askeleita kertyi tälle päivälle huikeat 31 408.



Lyhyessä ajassa ehdimme nähdä paljon, vaikka paljon jäi varmasti vielä näkemättäkin. Seuraavan aamun lenkillä suuntasimme vielä uudelle alueelle - ja jälleen löytyi kaikkea kivaa katseltavaa.



 Tänne tulemme siis syyskuussa uudemman kerran 😁!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti