sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Joulutunnelmaa etsimässä - päiväretkivinkkejä

Joulun alla on kiva vierailla erilaisissa joulumyyjäisissä ja pikkuputiikeissa etsimässä lahjavinkkejä ja tekemässä löytöjä. Tässä muutama vinkki, joihin tosin kannattaa pistäytyä muulloinkin kuin jouluna.

Vanha Porvoo


Porvoon vanha kaupunki on yksi ehdottomista suosikkikohteistani ympäri vuoden. Sieltä löytyy sisustus- ja vaatepuoteja, Brunbergin karkkipuoti, josta haen usein kauralakritsia ja sokerittomia riisipatukoita. Kapeilta kaduilta löytyy myös toinen toistaan idyllisempiä kahviloita - kuten Cafe Helmi ja ravintoloita, joista suosikkini on Salt sekä muutama mielenkiintoinen museokin.











N'Avetta

N'Avetta kahvila Sipoossa oli itselleni uusi tuttavuus. Viehättävä pieni sisustuspuoti oli tulvillaan kaikkea kivaa - mukaan lähti söpöt kahvikupit kotiin joululahjaksi. Viereisessä rakennuksessa oleva kahvila on tehty vanhaan navettaan ja siellä myytiin paikallisia herkkuja.





Sjökullan kartano ja Cafe Lugnet

Toinen uusi tuttavuus itselleni oli Kirkkonummella sijaitseva Cafe Lugnet, jossa on upea sisustuspuoti ja sen yhteydessä pari olohuonetta, jossa voi nautiskella rauhassa kahvilan antimia.









Tukholma



Ja jos aikaa on, niin Tukholmaan kannattaa lähteä vaikka viikonloppureissulle. Sieltä löytää aina uutta ja kivaa katseltavaa, kuten vaikkapa NK-tavaratalon upeat joulukoristeet - kuva yllä tai Sergels torgetin jouluvaloin tehty pieni metsä keskellä kaupunkia - kuva alla.


Ehdottomasti paras herkkupuoti, jossa voi maistella ja syödäkin erilaisia herkkuja, on mielestäni Eataly, joka sijaitsee keskustassa Biblioteksgatan 5:ssä.




Tällä kertaa ehdin kierrellä hiukan sivummallakin ydinkeskustasta ja löysin monia ihania kahviloita ja pikkuputiikkeja.


Tuomaan markkinat

Nyt kun Tukholmaa on hehkutettu, niin onhan Helsingin Tuomaan markkinoillakin kiva tunnelma ja upeat puitteet varsinkin iltavalaistuksessa.



Jouluisin terveisin 💝.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti