sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Empanadat


Espanjalaiset empanadat eli suomalaisittain pasteijat ovat mainio välipala tai iltaruoka ja hyvä seuralainen raikkaan salaatin kera. Ihan aamiaiseksi en niitä osasi mieltää, kuten Etelä-Amerikassa ja Espanjassa on tapana.

Löysin perusohjeen Pirkasta. Tosin jälleen kerran hiukan sovelsin ohjetta omaan makuuni. Vähensin taikinan suolamäärää, koska täytteessä sitä on ihan reippaasti ja korvaan osan vehnäjauhoista aina täysjyvävehnäjauhoilla, jotta saadaan ruokaan hieman paremmat ravintoarvot ja parempia kuituja.


Kasvis-juustoempanadat noin 24 kpl

Taikina
2,5 dl kiehuvaa vettä
175 g suolatonta voita
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Kuumenna vesi ja voi kattilassa. Lisää jauhot ja suola. Sekoita taikina ja anna jäähtyä hetki. Muotoile taikina palloksi ja tee täyte.

Täyte
1 iso sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl öljyä
1 punainen suippopaprika pieninä kuutioina
1 prk (noin 180 g) kuivattua tomaattia
1 dl vihreitä oliiveja paprika- tai valkosipulitäytteellä
1 pieni prk kantarelleja silputtuna
1 pkt salaattijuusto oliiveilla ja valkosipulilla
1 tl oreganoa
1/2 tl yrttisuolaa
mustapippuria

1 muna voiteluun

Kuullota sipulit öljyssä pannulla ja lisää joukkoon muut aineet.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahdessa erässä kevyesti jauhotetulla alustalla ohuiksi levyiksi. Ota taikinasta muotin tai jonkin kipon avulla pyöreitä levyjä - noin 10 cm halkaisijaltaan. Jaa täyte ympyröiden keskelle ja taita puolikuiksi. Nipistä reunat kiinni huolellisesti. Voitele munalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti