sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Portugal ja Algarve


Kesän ensimmäinen pidempi lomakohde oli tällä kertaa Portugal ja siellä pieni Carvoeiron kylä Algarvessa, jossa olin viimeksi piipahtanut joskus vuosia sitten. Lensimme kuitenkin ensin Malagaan, josta ajelimme ensimmäiseksi yöksi tuttuun Sevillaan. Majoituimme NH Collection -hotelliin, jossa olemme aiemmikin olleet. Hotelli on mainio kaupunkihotelli, jossa on kiva allasalue sekä hyvä kuntosali, joka on yksi reissujemme hotellikriteereistä. Suuntasimme samointein altaalle lounaalle ja uimaan. Pakko myöntää, että lasillinen kuohuvaa loman alun kunniaksi maistui erinomaiselta 😋 helteisellä terassilla.


Carvoeirossa majoituimme Tivoli-hotelliin, joka sijaitsee kauniilla paikalla meren rannalla, rauhallisella paikalla, mutta kuitenkin lähellä kylää ja lähellä erilaisia palveluita.




Tästäkin lomasta tuli kuntoiluloma - siitä piti teinimme huolta. Ei päivää ilman kuntosalia 😅. Hotellissa oli hyvä kuntosali ja se oli ahkerassa käytössä - yleensä aina suuntasimme sinne ennen aamiaista.


Hotellin lähistöllä oli kiva kahvila, josta sai maukkaita vegeannoksia, mutta myös ihania perinteisiä tapaksia.


Tarjoilijalta saimme mainion uintivinkin. Kävelymatkan päässä oli upeat kallio-onkalot, joissa pulahdimme.





Ihan tämän uintipaikan vieressä oli Algar Seco ja Carvoeiro broadwalk, jossa sai ihastella upeita maisemia. Kävelyreitin varteen oli laitettu infotauluja, joissa oli tietoa mm. ympäröivästä luonnosta ja eläimistä.




Pieneen Carvoeiron kylään mahtui paljon katseltavaa ja ihasteltavaa.




Vilamoura

Seuraavana päivänä suuntasimme Vilamouraan, jossa tapasimme ystäväperheen, jolla on jo vuosia ollut siellä huoneisto. He kierrättivät meitä Vilamourassa ja sen lähiympäristössä. Satamassa oli paljon hyviä ravintoloita ja shamppanjabaareja sekä pikkuputiikkeja. Tällä kertaa löysin ihanan tyllihameen muistoksi ihanasta päivästä 😀.


Satamassa oli upeita veneitä ja sisempänä hulppeita huviloita.

Sagres ja Lagos

Seuraavana päivänä ajelimme Euroopan lounaisimpaan kolkkaan ja Sagresiin ihastelemaan jylhää rannikkoa.



Lounaalle ajelimme Lagosiin. Matkan varrella piipahdimme keramiikkapajassa, jonka ulkoseinät oli koristeltu upeasti erilaisilla lautasille ja astioilla.


Lagos on ihanan rento surffareiden suosima pikkukaupunki. 







Alvor, Portimão ja Albufeira - täydellisen rannan etsintä

Sitten oli vuorossa täydellisen rannan etsintäpäivä. Ajelimme lähialueen rantoja läpi ja vertailimme niitä. Alvorissa oli kaunis hiekkaranta ja yksi parhaista. Kallion uumenista löytyi kaunis Praia da Piranha. Päivän päätteeksi ajelimme vielä Albufeiraan rannalle 😀.






Malaga

Matkan viimeisen yön varasin Malagasta Gran Miramar -hotellista. Kun ei millään olisi halunnut lähteä kotiin, on hyvä lääke siihen varata yö ylellisestä hotellista - näin ei loman loppuminen tunnu lainkaan pahalta 😀. Oli ihana nauttia ylellisistä puitteista ja shoppailla loman lopuksi Malagassa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti