torstai 29. toukokuuta 2014

Mokkapaloja ja muita herkkuja



Kivoja tällaiset vapaapäivät keskellä viikkoa. Myöhäisen aamiaisen jälkeen teimme mokkapaloja ja sitten käväisin juoksemassa kympin lenkin ennen herkuttelua. Pitkästä aikaa löysin kaupasta herkullista tankomozzarellaa, jota myydään puolen kilon paketeissa.


Siitä sai hyvän capresen alkupalaksi lohileipien ja juureslastujen seuraksi.


Divici-kuohari sopi mainiosti kyytipojaksi. Pääruokana oli leivitettyä kuningaskampelaa ja timjamiperunoita sekä mansikka-hunajameloni-rypälesalaattia. Ja jälkkärinä tietysti mokkapaloja espresson kera.


Mokkapalat

200 g sulatettua, suolatonta voita
4 munaa
2,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon vuorotellen sulattua voita, siivilöityjä jauhoja ja maitoa. Kaada seos uunipelille leivinpaperin päälle ja tasoita. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä 5 minuuttia ja kaada sitten päälle kuorrutus.

Kuorrutus

4 rkl espressoa
75 g sulatettua, suolatonta voita
5 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
Pinnalle nonparelleja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti