torstai 28. joulukuuta 2017

Rosollikeitto


Joulun jälkeen piti keksiä rosollille käyttöä, kun jostakin kumman syystä jouluruuat eivät sellaisenaan enää innostaneet. Rosollia oli jäljellä reipas puoli kiloa ja eihän sitä poiskaan voinut heittää, joten siitä piti keitellä keitto.


Rosollikeitto

8 dl kiehuvaa vettä
2 rkl kasvisfondia
600 g rosollia ilman silliä
2,5 dl paksua ruokakermaa
mustapippuria
oreganoa

Lisukkeeksi 
1 prk raejuustoa
noin 1/2 dl lehtipersiljaa

Kiehauta puolet vedestä ja lisää rosollit kattilaan. Anna kiehua 3-4 minuuttia ja soseuta. Lisää joukkoon loput vedestä, kasvisfondi ja ruokakerma. Kiehauta. Lisää siten mausteet. Annostele lautasille ja lisää raejuustoa ja lehtipersiljaa joukkoon. Tuore maalaisleipä tai ciabatta sopii hyvin keiton seuralaiseksi.





Ihan syötävä keittohan tästä tuli, vaikka pakko myöntää, että syön rosollin mieluummin rosollina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti