tiistai 25. helmikuuta 2020

Gluteeniton leipä nro 1


Miten saisin tehtyä hyvää gluteenitonta leipää? Ei auta kuin kokeilla erilaisia vaihtoehtoja. Tässä niistä yksi.

Gluteeniton leipä nro 1

500 g Jytte tummaa gluteenitonta jauhoseosta
4 rkl seesaminsiemeniä
4 rkl pellavansiemeniä
4 rkl tattarihiutaleita
2 tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 pussia kuivahiivaa
0,75 l haaleaa vettä

Sekoita kuivat aineet. Lisää sitten vesi ja öljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se on tarpeeksi kiinteää. Kohota taikinaa 30 minuuttia. Kaada taikina kahteen paistovuokaan. Laita vuoat kylmään uuniin ja aseta lämpötila 200 asteeseen. Paista noin 55 minuuttia.


Kyllähän tästä jonkin lainen leipä syntyi, mutta ei tämä kyllä mitään varsinaista herkkua ollut 😊. Lämpimänä sitä vielä söi, mutta seuraavana päivänä ei oikein enää maistunut. Ei kun seuraavaa leipäohjetta kokeilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti