lauantai 28. marraskuuta 2020

Kasviskäärö filotaikinasta


Kasvisruokalinjalla ollaan edelleen, mutta pahasti olemme jumittuneet samoihin hyväksi havaittuihin ruokiin. Välillä kaipaan kuitenkin vaihtelua, ja onhan se kuitenkin kiva kokeilla jotakin uuttakin. Tässä ohje kasviskääröön filotaikinassa, joka oli kuitenkin omaan makuuni liian tunkkainen kokonaisuus. 

Kasviskäärö 

450 g filotaikinalevyjä
rypsiöljyä

Taita filotaikinalevyt kaksinkerroin ja voitele rypsiöljyllä. Kasaa levyt päällekkäin ja lisää täyte.



Täyte

200 g porkkanaa raasteena 
100 g lehtikaalia silputtuna
380 g kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl pekaanipähkinöitä
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
100g fetajuustoa pieninä kuutioina
3 rkl tuoretta oreganoa
2 rkl balsamicoa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl muskottipähkinää
ripaus mustapippuria

Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja lisää filotaikinalevyn päälle. Taittele käärö ja valele pinta.


Pinnalle ennen paistamista:

1-2 rkl rypsiöljyä
1 rkl tuoretta oreganoa
1 rkl sitruunamehua

Paista 200 asteessa 25 minuuttia.


Sen verran tuhtia tämä ruoka, että vaatii seurakseen raikkaan salaatin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti