lauantai 12. tammikuuta 2013

Pinaatti-raejuustopiirakka


Loman jälkeen on taas kiva kokkailla omassa, tutussa keittiössä. Tällä kertaa kokeilin pinaatti-raejuustopiirakkaa, joka hävisi hetkessä ja sai korkeat pisteet omilta ruokakriitikoiltani : ).

Pinaatti-raejuustopiirakan pohja

2 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
100 g créme fraichea
2 rkl kylmää vettä
2 rkl rypsiöljyä

Täyte

noin 120 g Philadelphia-tuorejuustoa
100 g tuoreita pinaatin lehtiä
1 pieni keltasipuli
1 prk raejuustoa
1 muna
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
mozzarellaraastetta pinnalle

Sekoita pohjaa varten kuivat ainekset ensin keskenään. Lisää joukkoon créme fraiche, vesi ja öljy. Sekoita taikina ja tasoittele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa noin 5 minuuttia.

Wokkaa pinaatin lehtiä ja lisää joukkoon sipulisilppu. Sekoita muna, raejuusto ja Philadelphia-joukkoon ja mausta. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Ripottele mozzarellaraaste päälle ja paista puolisen tuntia uunissa.


2 kommenttia:

  1. Heippa ! olisin tekemässä tätä juhliini. osaatko sanoa monellekko tästä tulee? Kiitos vastauksesta etukäteen :)

    VastaaPoista
  2. Luulisin, että riittää kuudelle henkilölle. Mukavia ja makoisia juhlia sinne :)

    VastaaPoista