lauantai 15. marraskuuta 2014

Jauhelihapiirakka


Jauhelihapiirakka on mainio iltapala, josta riittää hyvin myös seuraavaan päivään vaikka välipalaksi. Löysin ohjeen Yhteishyvästä ja sovelsin sitä hitusen Tätä on nyt testattu pariin otteeseen, ja aina se on maistunut yhtä hyvältä :).

Jauhelihapiirakka

Pohja
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 dl ruisleseitä
noin 6 dl hiivaleipäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja ruisleseet. Lisää joukkoon samalla seoittaen puolet jauhoista. Lisää sitten öljy ja loput jauhot. Alusta taikina ja anna kohota noin tunnin ajan kaksinkertaiseksi.

Tee täyte sillä välin.

Kauli sitten taikina ison uunipellin kokoiseksi ja nosta se uunipellille leivinpaperin päälle.

Täyte
1 rasia herkkusieniä viipaloituna
500 g jauhelihaa
1 rkl öljyä
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
2 tl oreganoa
1 keltainen paprika kuutioituna
1 oranssi tai punainen paprika kuutioituna

1 prk (200 g) kermaviiliä
2 rkl tomaattipyreetä
1 pussi emmentalraastetta

Paahda sienet ja haihduta niistä kosteus. Paista sitten jauheliha ja sipulit. Lisää joukkoon sienet ja paprika. Lisää mausteet. Kaada seos kaulitun taikinan päälle.

Sekoita kermaviili, tomaattipyree ja puolet juustoraasteesta. Kaada jauhelihaseoksen päälle ja ripottele loput juustoraasteet pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tee seuraksi raikas salaatti, ja sitten vaan herkuttelemaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti