torstai 16. helmikuuta 2017

Lihapiirakka


Lihapiirakka on täyttävä iltapala, mutta vaatii seurakseen ehdottomasti raikkaan salaatin.



Lihapiirakka

5 dl täysjyvävehnäjauhoja
200 g suolatonta voita
250 g maitorahkaa

Täyte

1 sipuli silputtuna
2-3 valkosipulinkynttä murskattuna
2-3 rkl öljyä
500 g paistijauhelihaa
2 dl riisiä
5 dl kiehuvaa vettä
1 muna
2-3 rkl lehtipersiljaa silputtuna
2 rkl ruohosipulia silputtuna

voiteluun 1 muna

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Nypi jauhot ja voi. Lisää joukkoon rahka. Laita taikina jääkaappiin odottamaan. Tee sillä välin täyte.

Silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä pannulla. Lisää liha. Keitä riisi - noin 15 minuuttia. Lisää riisi liha-sipuliseokseen. Lisää joukkoon raaka muna.


Jaa taikina kahteen osaan. Painele toinen puoli leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä täyte päälle. Ripottele pinnalle lehtipersilja ja ruohosipuli. Jätä reunoille vähän tilaa. Nosta reunoja ylös. Kauli toinen puoli taikinasta kanneksi. Painele reunat kiinni toisiinsa. Pistele haarukalla reikiä pintaan. Voitele pinta munalla. Paista piirakkaa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

'



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti