maanantai 13. helmikuuta 2017
Suklaakakku
Ystävänpäivän aattona on vielä aikaa tehdä suussa sulavan herkullinen suklaakakku. 😋
Kakkupohja
6 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl Da Capo -patukkaraastetta
voita vuoan voiteluun
korppujauhoja
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sekoita munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten joukkoon jauhot ja lopuksi suklaaraaste. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan.
Paista noin 35 minuuttia. Kokeile hammastikulla kakun keskeltä, onko kakku kypsä. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, nosta vuoka pois uunista. Anna hetken jäähtyä ja kaada sitten tarjoilulautaselle. Kun kakku on jäähtynyt leikkaa se puoliksi täytettä varten.
Täyte
1 pieni prk ananasmurskaa
1 pieni pussi pakastemansikoita muussattuna
ripaus sokeria mansikoiden joukkoon
pensasmustikoita puolitettuina
1 banaani viipaleina
1/2 dl kolmen hedelmän mehua kakun kostuttamiseen
Lisää täytteet kakkupohjalle ja nosta sitten kakun kansi päälle. Kostuta kakun pinta ja reunat mehulla.
Kuorrutus
1 taloussuklaalevy
1/2 dl paksua ruokakermaa
Sulata suklaa vesihaudekattilassa. Lisää joukkoon kerma. Kun suklaa on sulanut, kuorruta kakku ja koristele se.
Koristeluun
Da Capo -patukkaa raasteena
pensasmustikoita
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti