maanantai 30. huhtikuuta 2018

Puutarhurin elämää


Vappuaattoiltana istuttelin taas innolla uusia kasveja ruukkuihin. Nyt on uima-allasterassin kaikki ruukut ja etupihan ruukut istutettu. Enää puuttuu neljä isoa ruukkua ja tietysti pikkiriikkinen yrttipalstani, jonne pitäisi laittaa muutamia käyttöyrttejä kasvamaan - kuten tein viime kesänäkin. Sieltä on kiva poimia tuoretta timjamia, rosmariinia, oreganoa ja erilaisia salaatteja kokkailuun. Lisäksi siellä on hyvää vauhtia kasvamassa karviais- ja mustaherukkapensaat. Allaoleva minttu odottaa vielä istuttamista ruukussa.



Pihamaalla riittää aina jotain touhuttavaa, putsattavaa ja siistittävää, ja nyt on jotenkin mukavampi mennä ja touhuta, kun ympärillä on kauniita istutuksia ja pieniä asetelmia. Kuivuneet lehdet ja tuulen tuomat oksat eivät samalla lailla pistä silmään, kun katse osuu ruukkuihin ensimmäisenä.


Olen yrittänyt valita ruukkuihin sellaisia kasveja, jotka jaksavat kasvaa koko kesän aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Laventelit ovat yksi kestosuosikeistani, joita olen syksyllä istuttanut myös maahan. Osa niistä talvehtii hyvin ja kasvaa kauniisti taas. Tykkään myös neilikoista, mutta niitä en vielä löytänyt.







Aurinkoista kesän odotusta 💛

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti