Jälkikasvu aloitti kasviskesäkuun 💚, johon tietysti innostuin mukaan. Ihan vegaanilinjalle ei onneksi mennä ja kalaakin saa syödä. Nyt siis vaan pohtimaan, mitä kaikkea herkullista kasviksista voisi loihtia. Siis sellaista, mistä kaikki omat ruokakriitikkoni myös pitävät 😀. Varma valinta on ainakin kasvislasagne, jolla on hyvä aloittaa.
Kasvislasagne
täysjyvälasagnelevyjä
oliiviöljyä
Laita ison vuoan pohjalle loraus öljyä ja ensimmäinen kerros lasagnelevyjä. Tee sitten täyte. Lisää niiden lasagnelevyjen päälle puolet täytteestä ja puolet vuohenjuustosta. Laita täytteen päälle 2. kerros lasagnelevyjä. Lisää sitten loput täytteestä ja vuohenjuustosta. Peitä vuoka 3. kerroksella lasagnelevyjä. Kaada päälle kastike ja ripottele juustoraaste päällimmäiseksi. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Lisää valmiin lasagnen päälle rucolaa. Ja sitten herkuttelemaan.
Täyte
3 valkosipulinkynttä murskattuna
2 pientä punasipulia
oliiviöljyä
2 suippopaprikaa tai tavallista paprikaa
1,5 kesäkurpitsaa
1 parsakaali keitettynä
kasvisfondia
2 x 300 g luomutomaattimurskaa
yrittisuolaa
mustapippuria
chilihiutaleita
150 g pehmeää vuohenjuustoa
Pilko ainekset ja kypsennä niitä esim. wok-pannulla. Lisää täyte kahdessa erässä lasagnelevyjen päälle. Ja täytteen päälle puolet vuohenjuustosta.
Kastike
2 x 2,5 dl paksua ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoja
yrittisuolaa
mustapippuria
2 dl Emmental-juustoraastetta kastikkeeseen ja ripottele loput lasagnen pinnalle ennen paistamista
Kuumenna kerma ja lisää joukkoon vehnäjauho ja mausteet sekä juustoraaste. Kaada kastike lasagnevuokaan viimeiseksi. Ripottele loput juustoraasteesta pinnalle ja sitten uuniin paistumaan puoleksi tunniksi.
Salaatti
Jääsalaatia
rucolaa
nippu retiisiä
mansikoita
1/2 cantaloupe
Yummy 💚!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti