lauantai 2. kesäkuuta 2018

Kasvislasagne ja kasviskesäkuu


Jälkikasvu aloitti kasviskesäkuun 💚, johon tietysti innostuin mukaan. Ihan vegaanilinjalle ei onneksi mennä ja kalaakin saa syödä. Nyt siis vaan pohtimaan, mitä kaikkea herkullista kasviksista voisi loihtia. Siis sellaista, mistä kaikki omat ruokakriitikkoni myös pitävät 😀. Varma valinta on ainakin kasvislasagne, jolla on hyvä aloittaa.

Kasvislasagne

täysjyvälasagnelevyjä
oliiviöljyä

Laita ison vuoan pohjalle loraus öljyä ja ensimmäinen kerros lasagnelevyjä. Tee sitten täyte. Lisää niiden lasagnelevyjen päälle puolet täytteestä ja puolet vuohenjuustosta. Laita täytteen päälle 2. kerros lasagnelevyjä. Lisää sitten loput täytteestä ja vuohenjuustosta. Peitä vuoka 3. kerroksella lasagnelevyjä. Kaada päälle kastike ja ripottele juustoraaste päällimmäiseksi. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Lisää valmiin lasagnen päälle rucolaa. Ja sitten herkuttelemaan.

Täyte
3 valkosipulinkynttä murskattuna
2 pientä punasipulia
oliiviöljyä
2 suippopaprikaa tai tavallista paprikaa
1,5 kesäkurpitsaa
1 parsakaali keitettynä
kasvisfondia
2 x 300 g luomutomaattimurskaa
yrittisuolaa
mustapippuria
chilihiutaleita
150 g pehmeää vuohenjuustoa

Pilko ainekset ja kypsennä niitä esim. wok-pannulla. Lisää täyte kahdessa erässä lasagnelevyjen päälle. Ja täytteen päälle puolet vuohenjuustosta.






Kastike
2 x 2,5 dl paksua ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoja
yrittisuolaa
mustapippuria
2 dl Emmental-juustoraastetta kastikkeeseen ja ripottele loput lasagnen pinnalle ennen paistamista

Kuumenna kerma ja lisää joukkoon vehnäjauho ja mausteet sekä juustoraaste. Kaada kastike lasagnevuokaan viimeiseksi. Ripottele loput juustoraasteesta pinnalle ja sitten uuniin paistumaan puoleksi tunniksi.





Lasagnen seuraksi tein raikkaan salaatin.

Salaatti

Jääsalaatia
rucolaa
nippu retiisiä
mansikoita
1/2 cantaloupe


Yummy 💚!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti