sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Simppeli omenapiirakka


Taas onnistuin ostamaan kotimaisia omenoita, jotka oli niin kirpeitä, ettei niitä ihan huvikseen vitsi popsia.  No onneksi syksyn kirpeät omenat saa mukavasti käytettyä, kun ne upottaa maukkaaseen piirakkataikinaan. Tässä simppeli ohje.

Omenapiirakka

200 g suolatonta voita

1,5 dl ruokosokeria

1 dl sokeria

2 dl mantelijauhoja

2 dl kaurahiutale-kauralesesekoitusta

1 dl täysjyvävehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl gardemummaa

5 omenaa 

kanelia 

Laita uuni lämpiämään 200 steeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää kuivat ainekset ja sekoita. Kaada taikina pieneen vuokaan - normi uunipelti on liian iso tähän herkkuun. Lisää omenaviipaleet ja upota taikinaan. Ripottele kanelia päälle ja paista 30 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti