Kun yhdellä perheenjäsenellä on keliakia, niin yksinkertaisinta on tehdä gluteenittomia ruokia kaikille. Tämä ihana omenapiirakan ohje löytyi Yhteishyvä-lehdestä.
Gluteeniton omenapiirakka
5 kotimaista omenaa lohkoina
Pohja
100 g juoksevaa margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
1 muna
1 prk kermaviiliä, jogurttia tai maitorahkaa
4 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
Kauratosca
50 g voita tai margariinia
1,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1/2 dl sokeria
1 tl kanelia
Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Voitele vuoka. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna, kermaviili sekä jauhot. Levitä taikina vuokaan ja lisää omenalohkot päälle. Sekoita toscan ainekset ja lisää seos omenalohkojen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Nautiskele vaniljajäätelön kera 😋. Yummy!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti