Iltateen kanssa on kiva napostella jotakin, jossa ei ole turhaa sokeria ja joka ei täytä liikaa. Tässä yksi hyvä vaihtoehto - gluteenittomat mustikkaskonssit.
Gluteenittomat mustikkaskonssit
80 g gluteenittomia kaurahiutaleita
160 g gluteenitonta kaurajauhoa
1 rkl leivinjauhetta
ripaus eli noin 1/4 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
70 g kookosöljyä sulana
50 ml maitoa
2-3 rkl omenasosetta (esim. Piltti)
100 g pensasmustikoita
Sekoita ensin kuivat aineet kulhossa. Sulata kookosöljy pienessä kattilassa ja lisää joukkoon maito sekä omenasose. Sekoita lopuksi kaikki aineet keskenään ja nostele leivinpaperin päälle uunipellille 8-9 nokaretta ja tasoittele niitä hieman. Painele mustikat lopuksi skonssien päälle. Paista 200 sateessa noin 20 minuuttia. Maistuu lämpimänä teen kera - ja kuulemma vaniljajäätelön kera erinomaisesti 😋.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti