lauantai 11. syyskuuta 2021

Gluteeniton marja- tai hedelmäpiirakka

Viileämmät ilmat palauttivat minut taas leivontamoodiin. Kuinka ihanaa onkaan pyöräyttää piirakkapohja ja täyttää vuoka kotimaisilla tuoreilla mustikoilla ja mansikoilla, kun niitä vielä on tarjolla. Tai pilkkoa juuri kypsyneitä omenia piirakkapohjan täytteeksi. Olen kokeilut myös luumu-nektariinipiirakkaa. Mikään näistä ei ole jäänyt syömättä 😋. Eli vielä ihanampaa on nautiskella tuoreeltaan näitä herkkuja jälkiruuaksi tai iltateellä. Nami!



Gluteeniton piirakkapohja

75 g voita sulatettuna tai juoksevaa margariinia
0,5 dl luomu täyskookossokeria
1 muna
3 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kardemummaa

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita ainekset kulhossa ja painele löysähkö taikina piirakkavuokaan. Tee sitten täyte.


Täyte

3-4 dl tuoreita mustikoita ja pieni rasia mansikoita 
TAI 
6-7 pientä omenaa pieninä palasina
TAI 
5 tuoretta luumua ja 2 nektariinia

1 prk kermaviiliä tai kreikkalaista jogurttia tai ranskankermaa
1 muna
0,5 dl luomu täyskookossokeria
1 tl luomu vaniljasokeria
ja ripaus kanelia, mikäli omenia täytteenä

Lisää marjat tai omenapalat piirakkapohjan päälle. Sekoita kermaviili, muna ja sokerit. Levitä seos päällimmäiseksi täytteen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia.

Tarjoile vaniljajäätelön tai kookoskermavaahdon kera.

Allaolevassa kuvassa omenapiirakka - se on kyllä näistä eri versioista suosikkini!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti