torstai 30. syyskuuta 2021

Kesälomareissulla Ruotsissa - upeita päiväretkikohteita Tukholman lähellä

Kesällä reissasimme Ruotsissa peräti kolmeen otteeseen, kun sinne oli helppo lentää eikä ollut mitään matkustusrajoituksia ja siellä pandemiatilanne oli parempi kuin koti-Suomessa. Ylläoleva kukkakuva on Gripsholmin linnasta, joka kannataa ehdottomasti nähdä. Tuonnempana tässä postauksessa lisää kuvia sieltä.

Majoituimme tuttuun tapaan Radisson Blu Waterfrontissa. Hotellin ylemmän kerroksen huoneista on niin upeat näkymät Tukholmaan. Ja mikä tärkeintä - hotellissa on kohtuullisen kokoinen kuntosali ja aivan loistava aamiainen 😀.

Otimme kentältä auton, joten sillä ajelimme Tukholman lähiseutuja ja kävimme visiiteillä eri pikkukaupungeissa ja kylissä. Yksi upeimmista kohteista ehdottomasti oli allaolevissa kuvissa oleva idyllinen Mariefredin kaupunki ja Gripsholmin linna.





Muita ihania kohteita ja käymisen arvoisia päiväretkikohteita Tukholmasta käsin on monta - tässä muutama paikka listattuna: 

Ruotsin vanhin kaupunki Sigtuna, jossa on ihania kahviloita, pikkuputiikkeja, kaunis rantakatu ja kauniit linnan rauniot. Se on lähellä Arlandaa, joten siellä pistäytyy helposti heti matkan alussa tai vaikka lähtiessä.








Steninge Slottsby, jossa on kaunis pieni linna, ihana iso lato, jossa on muun muassa ravintola-kahvila, sisustusliike, kukkapuoti ja taidegalleria.


Skoklosterin linna sijaitsee Sigtunasta noin 26 km luoteeseen. Kaunis linna ja sen alue olivat ehdottomasta käymisen arvoisia. Linnaan oli ilmainen sisäänpääsy.


Tunsin oloni ihan linnan neidoksi 😀.








Linna on erittäin hyvin säilynyt ja siellä on paljon kauniita yksityiskohtia. 








Trosa on ihana pieni rantakaupunki, josta löytyy monenmoista kahvilaa, ravintolaa ja putiikkia. Sen  lähellä on myös tutustumisen arvoinen Tullgarnin linna.





Tullgarnin linna








Säätkin olivat kohdillaan 💛.

Syyskuussa jatkoimme Tukholman lähialueisiin tutustumista ja linnakierrosta.

Vaxholm







Södertunan linna Gnestassa

Tässä olisi oiva kohde rauhalliselle pitkälle viikonlopulle.









Mörkö

Monesti Ruotsissa ajaessamme olemme nauraneet tälle Mörkö-nimelle ja nyt päätimme vilkaista, mitä sieltä löytyy. Tässä kuvasatoa sieltä.












Rosersbergin linna

Rosersbergin linna on lähellä Sigtunaa ja Arlandaa, joten siellä on helppo pistäytyä. Tämä on yksi niistä linnoista, joka on muutettu hotelliksi. Mikäpä täällä olisi viettää viikonloppua.





Allaoleva kuvia vierailustamme Uppsalassa.









Muita kivoja päiväretkikohteita ovat esimerkiksi Saltsjöbadet, Värmdö ja Gustavberg. Ja Tukholmassa ja ihan sen liepeillä on tietysti monta vierailun arvoista linnaa.

Tukholman reissun yhteydessä tulee usein piipahdettua myös Stockholm Quality Outletissä Barkarbyssä. Niin tälläkin kertaa. Aina sieltä jotain kivaa löytyy matkaan.


Ihania lomamuistoja jälleen kerran 💗


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti