Suolainen piirakka ja raikas salaatti ovat mainio yhdistelmä ja helppo arki-iltojen ateria. Toki ne ovat kiva lisä vaikka kesäiseen brunssi- tai juhlapöytään. Tässä gluteenittoman juusto-kasvispiirakan ohje.
Gluteeniton juusto-kasvispiirakka
Pohja
2 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
1 dl gluteenitonta tummaa riisijauhoa
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 dl rypsiöljyä
1 dl kylmää vettä
1/2 tl suolaa
Sekoita ainekset keskenään ja painele piirakkavuokaan. Paista pohjaa 10 minuuttia 200 asteessa.
Täyte
3 munaa
2,5 dl paksua ruokakermaa
1 prk kermaviiliä
150 g punaleima-emmentalraastetta
ripaus suolaa
mustapippuria
1 prk minitomaatteja halkaistuna
1 pieni punasipuli
parsaa tai babypinaattia
1-2 valkosipulin kynttä murskattuna
Sekoita ainekset ja kaada seos esipaistetulle pohjalle. Jatka paistamista noin 20-25 minuuttia, kunnes reunat ja pinta ovat kypsyneet ja saaneet kauniin värin.
Kun piirakka on uunissa, ehdit sillä välin hyvin tehdä salaatin.
Cheers kesälle 💗
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti