Olen opetellut valmistamaan gluteenitonta ruokaa, kun ei koskaan tiedä, milloin tytär piipahtaa syömään 😀, kun asustelee naapurissamme. Tässä siis mainio gluteenittoman pizzapohjan ohje.
Gluteeniton pizzapohja
2 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 tl suolaa
2 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta - itse olen käyttänyt usein Viljatuotteen jauhoja
1 dl tummaa riisijauhoa
0,5 dl kaurajauhoa
1 pss kuivahiivaa
3-4 rkl oliiviöljyä
Sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan nousta puoli tuntia. Painele se sitten uunipellille leivinpaperille. Kun taikina kohoaa, pilko sillä välin pizzan täytteet. Kuvan pizzassa on seuraavat ainekset:
Täyte
tomaattisose
herkkusieniä viipaloituna
häränkylmäsavumeetwurstia paloiteltuna
1 ananas pilkottuna
5 valkosipulinkynttä murskattuna
2 pussia pizzajuustoraastetta
pinnalle loraus oliiviöljyä
oreganoa, jos haluaa
Lisää ainekset pizzapohjalle ja paista 250-asteisessa uunissa 12 minuuttia tai kunnes juusto on hitusen ruskistunut. Yleensä pellillinen pizzaa hupenee samoin tein, joten teenkin usein tuplamäärän, jotta saan osan pakkaseen. Pizzapalat ovat kiireisten etäpäivien pelastus.
💛
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti