perjantai 30. syyskuuta 2022

Täytetyt paprikat



Kotimaiset suippopaprikat ovat ihanan maukkaita ja ne sopivat moneen ruokaan, kuten erilaisiin piirakoihin, fajitaksiin, salaatteihin tai vaikka ihan sellaisenaan naposteltaviksi. Tänään päätin tehdä täytettyjä paprikoita ilta-aterialle. Täytteeksi kelpaa lähes mikä vaan ja mitä kaapista sattuu löytymään. Tällä kertaa keitin ruokakauraa ja sekoitin joukkoon mm. mausteita, salaattijuustoa, sipulia, tomaatteja ja pinaattia. Parikoiden seuraksi tein raikkaan feta-salaatin.

Täytetyt suippopaprikat kahdelle

1,5 ruokakauraa
5 dl vettä
loraus rypsiöljyä ja kasvisfondia
ripaus suolaa

Laita kattilan pohjalle rypsiöljyä ja kasvisfondia. Lisää joukkoon ruokakaura ja vesi. Keitä ruokakaura ohjeen mukaan noin 8 minuuttia. Pilko sillä välin täytteen muut ainekset. 

Täyte

Kirsikkatomaatteja puolitettuina
salaattijuustokuutioita
babypinaattia
2-3 valkosipulin kynttä murskattuna
ripaus suolaa
mustapippuria
chili explosion maustetta

2 suippopaprikaa halkaistuna - poista siemenet

Lisää täytteen ainekset keitettyyn ruokakauraan ja sekoita. Täytä puolitetut paprikat ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti