Olen kokeillut montaa eri taatelikakkuversiota, mutta tämä taitaa olla paras niistä. Tein sen tänään jälkkäriksi. Ihanan mehukas kakku. Ei ole joulua ilman taatelikakua.
Tumma taatelikakku - ja nyt myös gluteenittomana
250 g siemenettömiä taateleita
2 dl vettä
1 dl kookossokeria
200 g suolatonta voita
2 munaa
1 prk kermaviiliä
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
3 dl tummaa riisijauhoa
1 dl gluteenitonta vaalea jauhoseosta
gluteenitonta korppujauhoa ja rasvaa vuokaa varten
Keitä taatelit pehmeiksi vedessä miedolla lämmöllä. Lisää sokeri ja jäähdytä seosta hetken aikaa, ja sekoita sitten voi joukkoon. Lisää munat yksitellen, seuraavaksi kermaviili sekä lopuksi jauhoseos.
Kaada taikina perinteiseen voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa tunti. Jäähdytä kakkua hetken vuuassa ennen kuin kaadat sen tarjoilulautaselle. Kun kakku on jäähtynyt kokonaan, ripottele päälle tomusokeria. Sitten herkuttelemaan!
Keitä taatelit pehmeiksi vedessä miedolla lämmöllä. Lisää sokeri ja jäähdytä seosta hetken aikaa, ja sekoita sitten voi joukkoon. Lisää munat yksitellen, seuraavaksi kermaviili sekä lopuksi jauhoseos.
Kaada taikina perinteiseen voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa tunti. Jäähdytä kakkua hetken vuuassa ennen kuin kaadat sen tarjoilulautaselle. Kun kakku on jäähtynyt kokonaan, ripottele päälle tomusokeria. Sitten herkuttelemaan!
Tein siis tästä helposti gluteenittoman ja vähemmän makean, kun korvasin valkoisen sokerin kookossokerilla ja vehnäjauhot 3 dl:lla tummaa riisijauhoa ja 1 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti