torstai 30. joulukuuta 2021

Härkäpapua ja ruokakauraa



Joulun herkuttelun ja perinteisten ruokien jälkeen maistuu vuorostaan kevyempi kasvisruoka. Erilaisista härkäpapuvalmisteista syntyy mainio ruoka hetkessä. Beanit on yksi suosikeistani, ja erityisesti sen Naku-suikaleet, joita ei tällä kertaa löytynyt kaupasta.

Härkäpapua marinadissa ja ruokakauraa - 3 hlölle
 
250 g härkäpapurouhetta tai -suikaleita esim. Beanit
Maustamatonta tofua palasina, jos haluat tätä ruokaisemmaksi
Seesamiöljyä paistamiseen

Marinadi

3 rkl tamarinsoijaa
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl kookossokeria
pala inkivääriä ohuina suikaleina tai valmista inkiväärimurskaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
puolikas punainen chili renkaina tai hienonnettuna

1 porkkana - ohuita suikaleita juustohöylällä
kevätsipulia

Ruokakauraa, kvinoaa tai basmatiriisiä

Lämmitä härkäpapurouhetta ja tofua seesamiöljyssä esim. wokkipannussa. Sekoita marinadin ainekset ja kaada ne wokkipannuun. Lämmitä seos. Keitä ruokakaura ohjeen mukaisesti. Myös kvinoa ja basmatiriisi sopivat tämän ruuan seuraksi. Kuori porkkana ja vedä esim. juustohöylällä pitkiä suikaleita. Huuhdo ja pilko kevätsipuli. Laita porkkana ja sipuli tarjolle pöytään. Ne raikastavat ja kruunaavat tämän ruuan.  




1 kommentti:

  1. Enpä ole koskaan kokeillut ruokakauraa! Mukavan helppo, mutta varmasti maukas resepti eli täytyy ehdottomasti kokeilla joskus. Kiitos, kun jaoit reseptin! =)

    VastaaPoista