perjantai 24. joulukuuta 2021

Tofupaistos kinkun korvikkeena joulupöydässä



Tänä jouluna kokeilin tofupaistosta, koska osa jouluvieraista on kasvislinjalla. Tässä on hyvä vaihtoehto kinkun korvaamiseksi. Ohje löytyi Yhteishyvästä, mutta hitusen muutin sitä, että sain siitä gluteenittoman.

Gluteeniton tofupaistos

2 salottisipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 punainen chili hienonnettuna
rypsiöljyä paistamiseen

Kuullota sipulia ja chiliä pannulla 
2 pkt kylmäsavustettua tofua esim. Jalotofua
1 dl gluteenitonta korppujauhoa
0,5 dl perunajauhoja
1,5 rkl tamarinsoijaa
1 rkl kookossokeria
2 rkl rypsiöljyä
1 tl paparikajauhetta
0,5 dl tuoretta timjamia
0,5 tl mustapippuria myllystä
ripaus chili explosion -jauhetta

Kuorrutus
Hunajalla maustettua Dijon-sinappia
Gluteenitonta korppujauhoa

Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele chili, poista siemenet ja hienonna. Kuullota sipulit ja chili rypsiöljyssä. Lisää kaikki tofupaistoksen ainekset tehosekoittimeen ja muotoile taikina uunivuokaan. Paista sitä 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Levitä sitten paistoksen pintaan hunaja ja kuorruta korppujauholla. Ruskista vielä 250-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Viipaloi paistos ja tarjoile kuumana tai kylmänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti