Tänä jouluna kokeilin tofupaistosta, koska osa jouluvieraista on kasvislinjalla. Tässä on hyvä vaihtoehto kinkun korvaamiseksi. Ohje löytyi Yhteishyvästä, mutta hitusen muutin sitä, että sain siitä gluteenittoman.
Gluteeniton tofupaistos
2 salottisipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 punainen chili hienonnettuna
rypsiöljyä paistamiseen
Kuullota sipulia ja chiliä pannulla
2 pkt kylmäsavustettua tofua esim. Jalotofua
1 dl gluteenitonta korppujauhoa
0,5 dl perunajauhoja
1,5 rkl tamarinsoijaa
1 rkl kookossokeria
2 rkl rypsiöljyä
1 tl paparikajauhetta
0,5 dl tuoretta timjamia
0,5 tl mustapippuria myllystä
ripaus chili explosion -jauhetta
Kuorrutus
Hunajalla maustettua Dijon-sinappia
Gluteenitonta korppujauhoa
Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele chili, poista siemenet ja hienonna. Kuullota sipulit ja chili rypsiöljyssä. Lisää kaikki tofupaistoksen ainekset tehosekoittimeen ja muotoile taikina uunivuokaan. Paista sitä 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Levitä sitten paistoksen pintaan hunaja ja kuorruta korppujauholla. Ruskista vielä 250-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia. Viipaloi paistos ja tarjoile kuumana tai kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti