lauantai 19. huhtikuuta 2014

Välimerellinen piirakka


Iltapalaksi tein välimerellisen feta-pinaatti-tomaatti-oliivipiirakan, joka hävisi samantein viimeistä murua myöten, eli piirakka oli ruokakriitikoiden mieleen : ).

Välimerellinen piirakka

Taikina
2 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1 dl vettä

Sekoita ainekset kulhossa ja painele taikina pienehkön vuuan pohjalle. Pistele haarukalla reikiä. Aseta vuoka puoleksi tunniksi jääkaappiin. Paista pelkkää pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia ja lisää sitten täyte.

Täyte
2 pientä banaanisalottisipulia
2 rkl rypsiöljyä
250 g pakastettuja pinaatinlehtiä
3 tomaattia kuutioina
3 rkl mustia oliiveja pilkottuina
4 rkl tuoretta minttua pilkottuna
200 g fetajuustoa kuutioina
suolaa
mustapippuria

3 munaa
3 rkl ranskankermaa
1 rkl vettä

Paista sipuli pehmeäksi ja lisää sitten joukkoon pinaatti, oliivit, minttu, tomaatti, fetajuusto sekä mausteet. Kaada täyte esipaistetulle taikinapohjalle. Kaada päällimmäiseksi munaseos. Paista uunissa noin 25 minuuttia, ja herkkupiirakka on valmis nautittavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti