lauantai 5. huhtikuuta 2014

Tomaattikeitto


Tämä tomaattikeitto on yksi suosikkikeitoistani. Se on ihanan maukas ja sen koostumus täyteläinen.

Tomaatti-chili-valkosipulikeitto

2 prk tomaattimurskaa
1 iso sipuli hienonnettuna
2-3 valkosipulin kynttä murskattuna
2 sellerin vartta ohuina paloina
1 laakerinlehti
2 porkkanaa ohuina siivuina
1 punainen chili pieninä kuutioina
1 rkl tuoretta rosmariinia pilkottuna
1 rkl tuoretta tai kuivattua timjamia
1,2 l vihanneslientä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Laita ison kattilan pohjalle öljyä ja lisää sinne sipulit, selleri, porkkana ja chili. Keitä muutama minuutti. Lisää laakerinlehti, rosmariini ja timjami sekä tomaattimurska ja vihannesliemi. Kuumenna ja anna kiehua kannen alla noin 30-40 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Mausta. Anna keiton jäähtyä hetki ja pyöräytä keittoa tehosekoittimessa, jotta siitä tulee samattisen pehmeää. Kuumenna vielä tarvittaessa.
 
Rapatessa roiskuu

Kun ensimmäistä kertaa tein tätä, oli keittiössä varsinainen kaaos. Näin jälkikäteen voi todeta, että ihan kuin olisi katsonut jotakin hauskaa komediaa. Kaadoin meinaan kuuman keiton tehosekoittimeen, jotta lopputuloksena olisi samettisen pehmeä keitto. Käänsin tehosekoittimen nappia ääriasentoon ja sillä samalla sekunnilla keitto lensi kaaressa ympäri keittiötä, koska kuumuus ponnautti sekoittimen kannen auki. Vaikka kohtuu nopeasti reagoin ja käänsin vekottimen pois päältä, oli tomaattikeittoa siellä sun täällä ja kokin vaatteet punaisia täpliä ja juures- ja vihannesnokareita täynnä. Palovammoilta vältyttiin, mutta siivousoperaatio oli melkoinen. Jälkikasvukin tuli välillä jo ihmettelemään, miksi ihmeessä emme ole vielä heitä kutsuneet ruokailemaan. No keittoa sentään jäi syötäväksikin, joten hieman ennen iltayhdeksää pääsimme vihdoin ja viimein nautiskelemaan herkullisesta sopasta : ).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti