lauantai 13. syyskuuta 2014

Omenapiirakka


Syksyn ihanan hapokkaat omenat ovat parhaimillaan sellaisenaan ja niitä on popsittukin ahkerasti, mutta maistuvat ne näin piirakassakin :). Tämän yksinkertaisempaa ohjetta ei taida piirakan tekoon edes olla.

Omenapiirakka

Pohja
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl rypsiöljyä

Täyte
4-5 omenaa lohkoina
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon piimä ja öljy. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. Levitä taikina voideltuun vuokaan. Viipaloi omenat ja lado taikinan päälle. Ripottele sokeri ja kaneli. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Herkuttele kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.


Herkullista :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti