maanantai 29. elokuuta 2016

Kasvis-kalkkunapiirakka


Tämä kasvis-kalkkunapiirakka syntyi sattumalta, kun etsin jääkaapista piirakka-aineksia. Ja nyt tätä on sitten tietoisesti tehty jo useampi kerta, ja aina se maistuu yhtä hyvälle kuin ensimmäiselläkin kerralla. Tätä tein taas tänään :).

Taikina
2 dl grahamjauhoja
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
1 dl kylmää vettä

Sekoita ainekset kulhossa ja painele taikina perinteisen piirakkavuoan pohjalle. Pistele haarukalla reikiä taikinaan. Laita vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi ja tee sillä välin täyte. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia ja lisää sitten täyte.


Täyte
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä murskattuna
öljyä
1 kesäkurpitsa pieninä paloina
nippu vihreää parsaa paloina
rasia kirsikkatomaatteja puolitettuna
150 g kalkkunaleikettä pieninä paloina
suolaa
mustapippuria myllystä

1 pss mozzarella- tai Emmental-raastetta

3 munaa
3-4 rkl ranskankermaa
1 rkl vettä


Kuullota sipulit öljyssä ja lisää sitten muut ainekset ja mausteet. Kaada puolet täytteestä esipaistetulle piirakkapohjalle ja ripottele puolet juustoraasteesta tässä vaiheessa. Kaada sitten loput täytteestä. Sekoita loput juustoraasteesta muna-kermaseokseen ja kaada seos piirakan päälle. Paista uunissa 25 minuuttia. Sitten vaan herkuttelemaan. Tästä meidän ruokakriitikot tykkäävät :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti