maanantai 8. elokuuta 2016

Pasteijat halloumisalaatin kera


Kokeilin tehdä iltapalaksi täysjyvätaikinasta pieniä pasteijoita. Niistä tuli yllättävän ruokaisia pienestä koostaan huolimatta. Vinkin tähän löysin Yhteishyvän reseptistä, jota jälleen hitusen sovelsin.


Pasteijat

4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1,5 dl vettä
4 rkl oliiviöljyä

Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vesi sekä öljy joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja laita kylmään noin 20-30 minuutiksi. Tee sillä välin täyte. Ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kauli taikinasta levy. Tee taikinapyörällä siitä noin 12 pientä neliötä. Laita jokaiselle neliölle täytettä ja taittele kolmioiksi. Kauniita neliöitä ei tainnut tulla kuin muutama, joten kauneuspisteitä tämä ruoka ei tainnut juuri saada, mutta maku on tärkeintä :). Painele reunat yhteen sormin. Paista 225-asteessa noin 18-20 minuuttia.


Täyte

1 pieni rasia herkkusieniä
2 sipulia silputtuna
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 pieni rasia kirsikkatomaatteja halkaistuna
3-4 rkl basilikaa silputtuna
100 g Philadelphia-tuorejuustoa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Paista sieniä ja sipuleita öljyssä. Lisää tomaatit, basilika ja juusto sekä mausteet.


Täytettä jäi hitusen yli ja se soveltuu vaikka pastakastikkeeksi seuraavana päivänä.

Tarjoile raikkaan ja hedelmäisen halloumisalaatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti