sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Mustikkapiirakka



Mustikkapiirakka joko tuoreista mustikoista ja pakastetuista on mainio jälkkäri ympäri vuoden. Löysin Pirkka-lehdestä ohjeen, jota sovelsin hieman eli tein siitä astetta terveellisemmän version käyttämällä täysjyvävehnäjauhoja.

Mustikkapiirakka

250 g suolatonta voita
4 dl vehnäjauhoja
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
2 dl piimää
2 munaa

500 g mustikoita
1 rkl perunajauhoja

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata rasva ja anna hieman jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita jäähtynyt rasva joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan - 2/3 ja 1/3. Säästä 1/3 osa pinnalle ripoteltavaksi muruseokseksi. Sekoita isompaan, pohjaksi tulevaan taikinaan piimä ja munat. Levitä pehmeä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Sekoita mustikat ja perunajauho ja kaada ne taikinan päälle uunipellille. Ripottele muruseos pinnalle ja paista piirakkaa uunin alaosassa noin 20-25 minuuttia. Tarjoile vaikkapa vaniljajäätelön kera. Todella herkullista - piirakka sai kiitokset myös omilta ruokakriitikoiltani :).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti