lauantai 30. heinäkuuta 2016

Kesän kevytlounas - paistettua kuhaa, timjamiperunoita ja hedelmäistä salaattia


Kesän suosikkilounaani on paistettua kuhaa perunoiden ja hedelmäisen mozzarellasalaatin ja ciabatan kera. Se on helppo ja nopea valmistaa, kun nälkä yllättää pihalla touhuillessa.

Timjamiperunat

2-3 perunaa per hlö
tuoretta timjamia
suolaa
oliiviöljyä

Pese perunat ja viipaloi. Lado ne uunipellille. Mausta ne suolalla ja tuoreella timjamilla. Lorauta päälle kevyesti oliiviöljyä. Paista 200-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia ja lisää sitten lämpöä 250-asteeseen ja laita grillivastus päälle. Paista vielä 5 minuuttia, että perunat saavat väriä.


Kun perunat ovat uunissa, tee salaatti.

Hedelmäinen mozzarellasalaatti

Jääsalaattia
2 nektariinia
1/2 hunajameloni
mozzarellaa

Huuhtele ainekset ja pilko tarjoiluastiaan. Raikas salaatti ei juuri kastikkeita kaipaa.


Paista lopuksi suolalla ja mustapippurilla maustetut kuhafileet voissa pannulla molemmilta puolin.


Usein pöydässä on tarjolla myös marjoja ja vihanneksia. Tällä kertaa porkkanoita ja vadelmia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti