sunnuntai 4. syyskuuta 2016
Tempura
Tänään tein lounaaksi kotitekoista tempuraa eli pyöräytin taikinassa erilaisia kasviksia ja mereneläviä, jotka sitten uppopaistoin öljyssä. Hitusen sotkuista, mutta kohtuullisen nopeaa ja helppoa puuhaa. Ja mikä parasta - erittäin hyvää :)!
Taikina
1,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 muna
2 dl kylmää vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita vesi ja muna kulhossa. Kaada sitten jauhoseos joukkoon.
Kasta vihannekset ja merenelävät taikinassa ja uppopaista noin 180-asteisessa öljyssä 1-3 minuuttia.
kukkakaalia
porkkanaa
parsakaalia
lohipaloja
katkarapuja
surimia
Noin 1 l rypsiöljyä paistamiseen
Tarjoile basmatiriisin ja sweet chili -kastikkeen kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti