Homemade fish & chips - kuulostaa niin herkulliselta ajatukselta, että sitähän pitää tietysti kokeilla. Tämä on helppo valmistaa ja syntyy vajaassa tunnissa. Ja maistuu mainiolta 😋.
Lohkoperunat
8 esim. siikliä pitkinä lohkoina
suolaa
mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
punasipuli
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1/2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl vaaleaa balsamicoa
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese perunat hyvin ja lohko ne. Aseta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele suolaa ja mustapippuria perunoiden päälle ja lorauta lopuksi hieman oliiviöljyä. Paista perunalohkoja 40 minuuttia. Laita ne sitten vielä grillivastuksen alle 3 minuutiksi, että saavat hyvin väriä pintaan.
Tee sillä välin sipulisekoitus. Pilko sipulit ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna seoksen maustua sen aikaa isossa tarjoiluastiassa, kun perunat ovat uunissa. Kaada sitten perunalohkot sipuliseoksen joukkoon ja sekoita ne keskenään. Sitten vaan pöytään.
Kun saat perunat uuniin, tee sillä välin kalapuikot.
Kalapuikot
n. 700-800 g Benella kirjolohta
suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl korppujauhoja
2 dl parmesanraastetta
2 munaa
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
Sekoita munat lasissa ja kaada lautaselle. Kaada toiselle lautaselle korppujauhot ja parmesanraaste ja sekoita ne. Mausta lohi suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa lohesta noin 2 cm viipaleita ja leikkaa nahka pois. Kasta lohipalat munaan ja sitten korppujauho-juustoseokseen. Paista lohipalat voin ja rypsiöljyn seoksessa pannulla rapeiksi ja kullankeltaiseksi 2-3 minuuttia molemmilta puolin.
Tee sitten kalalle ja perunoille dippikastike.
Kastike
1 prk ranskankermaa
1 rkl hunajalla maustettua dijon-sinappia
1 rkl sweet chili -kastiketta
2 rkl tuoretta timjamia
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
1/4 tl sokeria
mustapippuria myllystä
Sekoita ainekset keskenään ja laita jääkaappiin, kunnes perunat ja kalapalat ovat valmiit.
Salaatti
rucolaa
kartanosalaattia
tummia rypäleitä
1/2 hunajameloni lohkoina
1/2 cantaloupe lohkoina
Pese, pilko ja sekoita salaattiainekset keskenään ja asettele tarjoiluastiaan. Tämä värikäs salaatti ei kastikkeita kaipaa.
Tämä on herkullinen kokonaisuus ja tätä tehdään meillä toistekin. Ateria sai siis ruokakriitikoiltani kiitettävän arvosanan. 💛
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti