lauantai 11. elokuuta 2018

Banaanipiirakkapohja


Jos ei löydy munia kaapista, niin no worries. Tässä on helppo ohje, jossa yksi survottu banaani korvaa munan. Piirakkapohjaan voi sitten upottaa marjoja tai hedelmiä makunsa mukaan. Tein tällä kertaa pari erilaista piirakkaa, jossa toisessa on omenalohkoja ja mustikoita ja toisessa luumulohkoja. Piirakasta tulee ihanan pehmeä ja kostea. Se maistuu sellaisenaankin, mutta vaniljajäätelö tai kastike kruunaa sen. Piirakka ei ole mikään kaunotar ehkä, mutta maistuu mainiolta.

Banaanipiirakkapohja

1,1 dl juoksevaa margariinia tai 100 g suolatonta voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 banaani
1 rkl sitruunamehua
1 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1,25 dl kaurajuomaa

Päälle esim. kolme omenaa lohkoina ja 1 dl mustikoita tai neljä luumua lohkoina.

Vatkaa rasva ja sokerit. Survo banaani haarukalla ja mausta sitruunalla. Sekoita. Lisää jauhot ja lopuksi kaurajuoma. Kaada voipaperilla vuorattuun vuokaan. Lisää pinnalle hedelmiä ja tai marjoja. Paista 190 asteisessa uunissa 40-45 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ja halutessasi voit ripotella tomusokeria pinnalle.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti