lauantai 22. syyskuuta 2018

Sienipiirakka metsän antimista


Tänä syksynä sienet tulivat minun luokseni 💛. Kiitokset siskolleni ja hänen miehelleen, jotka poimivat kantarelleja ja mustiatorvisieniä pienen ämpärillisen. Palvelu oli niin hyvää, että sieniveitsikin tuli mukana. Ei muuta kuin putsaamaan sieniä ja sienipiirasta loihtimaan. Lopputulos oli maukas. Piirakka hävisi nopeasti, eikä siitä juuri jäänyt kuin murusia. Lisää sieniä odotellessa 😀.

Sienipiirakka

Piirakkapohja

2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1/2 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
1 dl vettä

Sekoita ainekset keskenään ja painele taikina piirakkavuokaan. Pistele haarukalla reikiä taikinaan ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin. Paista taikinapohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia ja lisää sitten täyte ja munaseos (ohjeet alla). Paista vielä 25 minuuttia.

Täyte

Sieniä
2-3 lehtikaalin lehteä
3 valkosipulinkynttä
punasipuli
suolaa
mustapippuria
öljyä

Munaseos

3 munaa
2-3 rkl ranskankermaa
kevätsipulia
lehtipersiljaa
1 dl juustoraastetta

Haihduta ensin sienistä neste ja lisää sitten joukkoon sipulit, lehtikaali ja mausteet. Kaada seos esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää sitten munaseos ja lopuksi juustoraaste. Paista 25 minuuttia.








Eikun sienimetsään kantarelleja ja mustiatorvisieniä etsimään. Tätä pitää saada lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti