Joulupöydän koristelun suunnittelu on yksi niistä asioista, jotka eivät noudata tiettyä perinteistä kaavaa joka joulu. On kiva yllättää vieraat uusilla ideoilla. Tällä kertaa käytin aitoja jalokuusen havuja, valosarjaa, led-kynttilöitä sekä valkoisia että hopeisia lasipalloja. Jokaiselle teimme myös nimikkopiparit ja oman puisen koristeen.
Aattona lounaaksi nautimme riisipuuroa - tällä kertaa tummaa puuroriisiä soijamaitoon tehtynä. Lopputuloksena oli oikein pehmeän maukas puuro. Sekahedelmäkiisseli ja graavilohileivät täydensivät puuroaterian. Ja jälkkäriksi cappucinot ja juuri paistettuja joulutorttuja.
Tänä vuonna pohdimme pitkään, mitä teemme perinteisen joulukinkun kanssa, kun lihaa ei meillä enää juuri syödä. Seitankinkkuakin harkitsimme, mutta koska yhdellä on keliakia, jäi se luonnollisesti pois joulupöydästä. Päädyimme sitten ostamaan pienen 3 kilon kinkun ja pienen 1,5 kilon kalkkunarullan, jotka paistoimme ja kuorrutimme aaton aattona. Tuo määrä riitti mainiosti kahdeksalle henkilölle ja vielä pariksi-kolmeksi seuraavaksi päiväksi.
Joulumenu
Juomat
Alkupalojen kanssa nautiskelimme vaaleaa gögiä eli calvadosta, omenamehua kanelitangon kera. Tarjolla oli myös samppanjaa sekä punaista kuohuviiniä ja komputsaa. Toki ruuan kera oli tarjolla myös punaviiniä, mutta samppanja vei tällä kertaa voiton.
Alkupalat
Alkupaloiksi laitoimme juustotikkuja ja suolakeksejä, jotka koristelimme mascarponella ja helmitomaateilla.
Pääruoka
Kinkkua
Kalkkunaa
Graavilohta
Rosollia
Lanttulaatikkoa
Porkkanalaatikkoa
Perunalaatikkoa
Jälkiruoka
Mansikkatonttuja, joissa täytteenä mascarponejuustoa ja silmät pellavansiemenistä
Piparit
Joulutortut
Taatelikakkua
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti