sunnuntai 27. joulukuuta 2020

Porkkana-soijarouhepihvit



Jos sattuu jäämään joululta porkkanasosetta, niin siitä saa mainioita kasvispihvejä. Tämän ohjeen löysin Pirkasta, tosin hiukan sovelsin sitä, että sain siitä gluteenittoman version. Ruokakriitikoitteni makuhermoja tämä kasvisruoka ei juuri hurmannut. Oli kuulemma niin perusruokaa. No ihan ok sellaista, kun mukana oli maukasta lohta, kastiketta ja salaattia. 

Porkkana-soijarouhepihvit

1 pieni sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl rypsiöljyä
500 g porkkanasosetta
3 dl tummaa soijarouhetta
1/2 dl gluteenittomia korppujauhoja
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl ruohosipulia silputtuna
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl mustapippuria

Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Sekoita sillä välin eri astiassa porkkanasose, soijarouhe ja korppujauhot; ja anna turvota noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää joukkoon jäähtyneet sipulit ja mausteet sekä yrtit. Muotoile leivinpaperille pihvit ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.



Kastike

1 prk ranskankermaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 rkl sitruunamehua
1 tl juoksevaa hunajaa
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl ruohosipulia
ripaus suolaa ja mustapippuria 

Sekoita ainekset keskenään ja saat vaivattomasti maukkaan kastikkeen kasvispihveille ja kalalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti