sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Jättikatkaravut ja mangosalsa


Jättikatkaravut mangosalsan kera ovat parasta grilliruokaa.

Jättikatkaravut

500g jättikatkarapuja - sulatettuna
3 valkosipulinkyntt murskattuna
1 pieni sipuli
1 pieni punasipuli
2 rkl lehtipersiljaa silputtuna
2 rkl basilikaa silputtuna
1 rkl hunajalla maustettua Dijon-sinappia
1 rkl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
1/2 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu

Sekoita ainekset keskenään ja anna rapujen marinoitua vähintään tunti. Pistä ravut vartaisiin ja grillaa ne nopeasti molemmilta puolilta, etteivät ne sitkisty. Pääasia, että saavat vähän väriä pintaan.




Mangosalsa

2 rkl öljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl inkivääriraastetta
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 kypsää mangoa kuorittuna ja kuutioituna pieniksi palasiksi
1 dl appelsiinimehua tai kolmen hedelmän mehua
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 pieni punainen chili hienonnettuna

Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulit ja inkivääriraaste. Lisää mangokuutiot ja mehu. Sekoita ja lisää loput ainekset. Anna porista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä grillattujen katkarapujen kanssa. Kesäisen maukas setti, joka vie kielen mennessään!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti