sunnuntai 7. joulukuuta 2014

BLT-päivä


Tänään oli taas BLT-päivä eli bacon-lettuce-tomato sandwich - todella mainio ja toimiva yhdistelmä. Kylläpä ne maistuivatkin erinomaisilta pitkästä aikaa.

BLT-leivät neljälle
8 isoa paahtoleipäviipaletta
4 ohutta broilerin filettä
suolaa ja mustapippuria fileille
pekonia
öljyä paistamiseen

Paista broilerin fileet ja pekoni.

Avokado-punasipulisalsa
2 avokadoa
1 pieni punasipuli
1 punainen chilipalko
2 tl vaaleaa balsamicoa
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
1/2 limetin mehu
mustapippuria
1 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Leikkaa avokadot ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Lisää joukkoon muut ainekset sekä chili, josta poistetaan siemenet. Sekoita ja anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.

Majoneesi
1 dl kevytmajoneesia
1 rkl hunajalla maustettua Dijon-sinappia
suolaa ja mustapippuria myllystä

Leivän päälle lisäksi
tomaattiviipaleita
4 Cheddar-juustoviipaletta
jääsalaattia
majoneesia ja salsaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti