tiistai 23. joulukuuta 2014

Kinkku uuniin


Aatonaattona laitoin myös perinteisesti kinkun uuniin heti aamusta. Tänä vuonna meillä oli viljaporsaan tuoresuolattu kinkku potkalla. Painoa sillä oli 6,8 kg.

Kinkun paisto-ohjeet

Kun paistomittari näyttää kinkun sisälämpötilaksi noin 10 astetta, on kinkku valmis uuniin. Irroita muovi ja aseta kinkku ritilälle silavapuoli ylöspäin 120-asteiseen uuniin. Laita uunin alaosaan uunipelti, jossa on kuumaa vettä. Suojaa kinkun leikkauspinnat foliolla paiston ajaksi.

Kinkku on kypsä noin 80-asteessa. Poista nahka. Levitä pinnalle sinappia ja korppujauhoja. Kuorruta 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Koristele kokonaisilla neilikoilla. Ja sitten maistelemaan :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti