keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Nektariini-Parmankinkku -caprese ja tortillapanzanella


Kesällä pärjää mainiosti kevyillä salaateilla, eikä aina tarvita lämmintä ruokaa. Tällä kertaa tein nektariini - Parmankinkku -capresen ja sen seuraksi tortillapanzanellan. Nämä kaksi ovat maultaan hyvin erilaiset, joten niitä ei todellakaan kannata sekoitella lautasella, ellei välttämättä halua makujen ilotulitusta :). Erikseen nautittuina ne ovat hauskoja ja maukkaita herkkuja.

Nektariini - Parmankinkku -caprese

2-3 mozzarellapalloa viipaleina
3-4 nektariinia viipaleina
Parmankinkkua
basilikaa silputtuna
ripaus suolaa ja mustapippuria pinnalle

Asettele viipaleet kauniisti laakeaan astiaan.


Tortillapanzanella

1 rasia kirsikkatomaatteja puolitettuina
1 kurkku paloina
1 punasipuli suikaleina
pehmeää vuohenjuustoa
1 prk mustia oliiveja
basilikaa silputtuna

paketti täysjyvätortilloja pannulla paahdettuna

Kasaa ainekset salaattivuokaan ja lämmitä tortillat pannulla ja paloittele ne salaatin joukkoon. Tarjoile kastikkeen kera.


Kastike

2 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl vaaleaa balsamicoa
1 tl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään ja herkkusalaatti on valmis pöytään.




 Lasillinen kuohuviiniä kruunaa aterian kuin aterian :).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti