maanantai 27. heinäkuuta 2015

Sevilla sulatti sydämen


Sitten oli aika siirtyä Andalucian kierroksellamme seuraavaan kohteeseen, joka oli Sevilla. Majoituimme keskustan NH-hotelliin, jossa oli tilavat huoneet ja lyhyt matka keskustaan, joten jätimme auton suosiolla parkkiin.


Sisämaassa sijaitseva Sevilla ei ole ehkä paras kohde keskellä kesää, sillä lämpöasteita kaupungissa oli yli 40. Kaupunki on todella kaunis ja nähtävää on paljon, eikä kuumuus ainakaan meitä haitannut. Onneksi tapasbaareja, kahviloita ja ravintoloita on joka puolella. Niissä on kiva huilailla ja vilvoitella, eikä niitä tarvitse etsiä.


Sevilla on eteläisen Espanjan ja Andalucian itsehallintoalueen pääkaupunki, jossa taide ja kulttuuri ovat vahvasti läsnä. Vaikka siellä on asukkaita lähes 700 000, on keskusta mukavan kompakti ja nähtävyydet kävelymatkan päässä toisistaan. Yksi ehdottomasti käymisen arvoisista paikoista on Alcazarin linna ja sen vehreä puutarha, josta on ylläoleva kuva. Linna on yksi Unescon maailmanperintökohteista ja toimii edelleen kuninkaan residenssinä. Alunperin maurien linnoituksena toiminutta palatsia on laajennettu useaan otteeseen, joten siellä näkyy useita vaikutteita eri kulttuureista ja vuosisadoilta.





Linna on todella upea taideteos ja täynnä erilaisia yksityiskohtia. Ihastuin värikkäisiin mosaiikkilaattoihin, jotka koristivat linnaa joka puolella.


Linnan vieressä on upea La Giraldan katedraali.

Shoppaillakin ehdimme :). Kävelykadulla oli ihana katsella ja kierrellä kivoja vierivieressä olevia putiikkeja.


Illan päätteeksi piipahdimme ruokaostoksille, mutta päädyimmekin syömään El Corte Inglesin kattoterassille, josta oli kivat näkymät Sevillan kattojen ylle.



Kahden päivän aikana emme nähneet kuin murto-osan Sevillasta, joten tänne on tultava ehdottomasti uudestaan :)!

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti