tiistai 21. heinäkuuta 2020

Gluteeniton marjapiirakka


Nyt ovat erilaiset marjat parhaimillaan, ja pihan punaherukkapensas on ollut ihmeen tuottelias, joten kerään nopeasti kasaan reilun litran marjoja piirakkaa varten.


Marjapiirakka

Pohja
100 g juoksevaa margariinia
1 muna
3/4 dl sokeria
2,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1,5 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Sekoita rasva, muna ja sokeri. Lisää sitten joukkoon jauhot. Painele taikina piirakkavuokaan ja esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.

Täyte
5-6 dl marjoja tai omenalohkoja

Seos
150 g ranskankermaa
1/2 dl luonnonjogurttia
1/2 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki ainekset.

Lisää marjat esipaistetun piirakkapohjan päälle ja kaada lopuksi seos marjojen päälle. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.



Tein vastaavan piirakan myös vadelma-kirsikkatäytteellä - ja hyvää tuli 😋. Tämä versio on huomattavasti makeampi kuin punaherukoista tehty. Kumpaankaan versioon en lisännyt marjoihin sokeria tai hunajaa.


Seuraavaksi kypsyvät kirsikat. Niitäkin näyttää tulevan aika lailla. Mitähän kivaa ja herkullista niistä keksisi? 


Lomapuuhaa siis tiedossa 😀.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti