lauantai 31. elokuuta 2013

Jättikatkaravut ja mangosalsa


Vielä riittää hyviä grillauskelejä ja yksi suosikeistani on jättikatkaravut mangosalsan kera : ).

Jättikatkaravut ja mangosalsa

2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 pieni sipuli hienonnettuna
2 rkl lehtipersiljaa silputtuna
2 rkl basilikaa silputtuna
1 rkl hunajalla maustettua dijoninsinappia
1 rkl suolaa
1/4 mustapippuri myllystä
1/2 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
500 g jättikatkarapuja

Sekoita ainekset keskenään ja anna rapujen marinoitua vähintään tunti. Pistä ravut vartaisiin ja grillaa ne nopeasti molemmilta puolilta, etteivät ne sitkisty.




Mangosalsa

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl inkivääriraastetta
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 kypsää mangoa kuorittuna ja kuutioituina
1 dl 3 hedelmän mehua tai appelsiinimehua
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 punainen chili hienonnettuna

Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulit ja inkivääri. Lisää mangokuutiot ja mehu. Sekoita ja lisää loput ainekset. Anna porista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä grillattujen katkarapujen sekä tietysti kuplivan juoman kera. Tämä setti vie kielen mennessään : ). 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti